Τεχνολογία με στύλ....

Για τους περισσότερους, και για εμένα, όταν οι λέξεις "τεχνολογία" και "στυλ" συνυπάρχουν στην ίδια φράση ο σχεδόν άμεσος συνειρμός είναι APPLE. Ομως είναι η σειρά της HP να κάνει το μάτι μας να... γυαλίσει με το καινούργιο της netbook* το οποίο υπογράφει η βραβευμένη σχεδιάστρια Vivienne Tam.

To HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition απευθύνεται (προφανώς) σε γυναίκες αλλά το ζωηρό κόκκινο χρώμα και τα λουλούδια στο εξωτερικό (άνθη παιώνιας λέει η HP) θα τραβήξουν τα βλέμματα και των ανδρών. Η HP το αποκαλεί "Ο πρώτος ψηφιακός φάκελος (τσάντα) - Wold's first digital clutch".

Τα (βαρετά) τεχνικά: Επεξεργαστής Atom Ν270, οθόνη 10,1", σκληρός 60gb, ασύρματη σύνδεση, Windows XP (αργότερα θα βάλετε Windows 7), βάρος γύρω στο 1 κιλό.

Θα λάβετε και θα στείλετε e-mail, θα σερφάρετε στο Internet, θα γράψετε και κανένα (μικρό) κείμενο και φυσικά θα το έχετε πάντα μαζί σας.

*Τα Netbooks είναι κατά τη γνώμη μου μια ιδιοφυής και συνάμα τραγικά απλή στη σύλληψη της ιδέα. Για χρόνια η εταιρείες Η/Υ προσπαθούσαν να φτιάξουν Laptops τα οποία να έχουν τις δυνατότητες τον desktop PCs. Αποτέλεσμα: Ή θα ήταν τόσο βαριά που αντί για φορητά θα τα έλεγες καλύτερα "φορτηγά" ή θα ήταν τόσο ακριβά που θα συνέφερε να προσλάβεις γραμματέα. Εμπνευσμένα από την ιδέα του Laptop των 100 δολλαρίων, τα netbooks σου δίνουν τη δυνατότητα να στείλεις και να λάβεις e-mail, να σερφάρεις στο internet και να δουλέψεις στοιχειωδώς παντού χωρίς να σου φύγει ο ώμος ή να πληρώσεις μια περιουσία. Αυτό δηλαδή που θέλει η πλειοψηφία των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου