Porsche Panamera



Τώρα πια που έχουν Cayenne οι πάντες (δράμα: πας στο πάρκινγκ και δεν ξεχωρίζεις το αυτοκίνητό σου λες και έχεις Golf !!!) η Porsche έχει μια νέα πρόταση για να κινήσετε την... οικογένεια!

Tο πρώτο τετραθέσιο και τετράπορτο μοντέλο στην ιστορία της Porsche αποτελεί γεγονός στην Ευρώπη, ενώ σύντομα θα εμφανιστεί και στους ελληνικούς δρόμους.

To νέο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα εξοπλίζεται με ένα κινητήρα 4,8 λίτρων που στην κατά περίπτωση θα πλαισιώνεται και από turbo.

Στην Panamera S βγάζει 400 άλογα, επιταχύνει (0-100) το όχημα σε 5,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα στα 285χλμ.

Επειδή πρέπει να πάτε και στο εξοχικό στην Αράχωβα/Περτούλι/Νυμφαίο/Καϊμακτσαλαν(για αυτό πήρατε το Cayenne άλλωστε) υπάρχει και τετρακίνητο μοντέλο στο οποίο η τετρακίνηση επιβαρύνει ελάχιστα τις επιδόσεις του μοντέλου με την τελική ταχύτητα επί παραδείγματι να υποχωρεί στα 282χλμ, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της εταιρίας.

Η κορυφαία «έκδοση» του μοτέρ με τη βοήθεια του turbo βγάζει 500 άλογα στις 6.000σ.α.λ., χαρίζει τελική ταχύτητα άνω των 300χλμ, ενώ τα πρώτα 100χλμ έρχονται σε λιγότερο από 5,0 δευτερόλεπτα. (Island - Romeo και πίσω σε dt!)

Η τιμή της νέα Porsche δεν έχει ανακοινωθεί αλλά όπως είναι σαφές θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο target group (ναι εσείς οι τίμια εργαζόμενοι είστε αυτό το group). Ενδεικτικά, στη Γερμανία η Panamera S κοστίζει περίπου 94.600 ευρώ η Panamera 4S 102.300 ευρώ και η Panamera Turbo 134.200 ευρώ. Εδώ έχουμε πάντως και φοροτροχαία και τεκμήρια οπότε πάρτε χαρτί και μολύβι και βάλτε παραγγελία σύντομα γιατί βλέπω ουρές.

Και προς θεού μην το πάρετε πάλι όλοι σε μαύρο και ασημί! Ολο και κάποιο άλλο χρώμα θα έχει. Επίσης άμα θέλετε να κάνετε τη διαφορά και "κρατιέστε" κάντε ειδική παραγγελία το χρώμα της επιλογής σας, όπως ο γείτονας μου με την πορτοκαλί (βεβαίως πορτοκαλί!) Cayman!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου